ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРКОМ КИНЕ

14.03.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадорку Народне Републике Кине у Србији Њ. Е. Чен Бо. Градоначелник јој је пожелео срдачну добродошлицу, а она је истакла да јој је велико задовољство што је у првој званичној посети Новом Саду.

Саговорници су се осврнули на више него добре односе Србије и Кине, који су можда на највишем нивоу у историји, а како су оценили, за то је умногоме заслужна одлична сарадња председника две земље, Александра Вучића и Си Ђи Пинга.

Градоначелник Вучевић је представљајући потенцијале Града Новог Сада изразио отвореност локалне самоуправе према кинеским инвестицијама, нагласивши да би то био само логичан наставак већ плодоносне економске сарадње двеју земаља.

Амбасадорка Чен је истакла да Кина сматра Србију за поузданог партнера и искреног пријатеља у Европи, да билатерални односи брзо напредују, а с обзиорм на дубоке пријатељске везе, саговорници су се сложили да постоји могућност за реализацију пројеката на подручју Новог Сада, посебно у областима културе, образовања, туризма и развоја инфраструктуре.

Нови Сад, 14. март 2019. године