GRADONAČELNIK SE SASTAO SA AMBASADORKOM KINE

14.03.2019.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji Nј. E. Čen Bo. Gradonačelnik joj je poželeo srdačnu dobrodošlicu, a ona je istakla da joj je veliko zadovolјstvo što je u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu.

Sagovornici su se osvrnuli na više nego dobre odnose Srbije i Kine, koji su možda na najvišem nivou u istoriji, a kako su ocenili, za to je umnogome zaslužna odlična saradnja predsednika dve zemlјe, Aleksandra Vučića i Si Đi Pinga.

Gradonačelnik Vučević je predstavlјajući potencijale Grada Novog Sada izrazio otvorenost lokalne samouprave prema kineskim investicijama, naglasivši da bi to bio samo logičan nastavak već plodonosne ekonomske saradnje dveju zemalјa.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina smatra Srbiju za pouzdanog partnera i iskrenog prijatelјa u Evropi, da bilateralni odnosi brzo napreduju, a s obziorm na duboke prijatelјske veze, sagovornici su se složili da postoji mogućnost za realizaciju projekata na području Novog Sada, posebno u oblastima kulture, obrazovanja, turizma i razvoja infrastrukture.

Novi Sad, 14. mart 2019. godine