ЗАВРШEНИ РАДОВИ У ПАРТИЗАНСКОЈ УЛИЦИ

17.02.2023.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем обишао је део Партизанске улице, где су у зони повожњака који је грађен за изградњу брзе пруге Нови Сад – Суботица – Келебија завршени радови, а улица је поново отворена за саобраћај.

Изразивши задовољство због завршетка радова на подвожњаку, градоначелник Ђурић се захвалио Предеднику, Влади, Министру Весићу и извршиоцима радова на посвећеношћу и ангажовању, истичући да је инвестиција изградње пруге једна од најважнијих у историји Србије и Новог Сада, те да представља највећи и најзначајнији инфраструктурни пројекат у овом делу Европе.

- Радови у Новом Саду веома су захтевни, а нови подвожњак грађен је зато што стари није задовољавао потребе брзе пруге. Партизанска улица која фактички пролази испод подвожњака, једна је од најфреквентнијих у Новом Саду, те смо се и ми суочили са великим изазовом да, од маја прошле године, организујемо саобраћај. Отварање улице је од велике важности за проточност саобраћаја у Новом Саду – изјавио је Милан Ђурић.

Он је објаснио да је у оквиру радова на том делу Партизанске улице решен и деценијски проблем одвођења атмосферских вода, те да се испод овог надвожњака више неће скупљати воде након већих киша.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је објаснио да ће пешачка и бициклистичка стаза у Партизанској улици бити завршене до краја месеца, а да се завршетак изградње брзе пруге од Новог Сада до Суботице очекује до краја 2024. године.

- Воз на овој прузи возиће до Будимпеште и ја сам јуче са мађарским министром транспорта разговарао на тему отварања граничних прелаза на железничким станицама у Београду, Новом Саду, Суботици и Будимпешти како би путницима биле олакшане процедуре - изјавио је министар Весић и најавио потписивање Уговора за изградњу ауто пута Београд – Зрењанин -Нови Сад, почетком следеће године.

Нови Сад, 15. фебруар 2023. године