УСКОРО НОВА ЗГРАДА „ВЕГА ИТ“ У ЦЕНТРУ ГРАДА

19.01.2023.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је објекат некадашњег Радничког универзитета где увелико трају радови на реконструкцији те зграде чији је власник компанија „Вега ИТ“. Након што је Град Нови Сад решио имовинско-правни статус овог објекта, девастираног у пожару, компанија „Вега ИТ“ је пре две године, на јавној лицитацији купила ову пословну зграду и земљиште за непуних 5,3 милиона евра. На лето се очекује крај радова, а на површини од 6 500 квадратних метара, на тринаест спратова, биће смештено 500 запослених.

-Након 23 године од пожара који је задесио зграду Радничког универзитета, локалитет у центру Новог Сада, коначно ће добити нов изглед. Данас смо на корак до завршетка будуће „зелене зграде“ која ће додатно допринети и заштити животне средине. Вредност ове инвестиције износи 17 милиона евра, и то приватног капитала, а истовремено, она има непроценљиву вредност за Нови Сад. Ускоро ће некадашња зграда Радничког, заблистати у новом руху, и постати један од нових симбола нашег града, у којој ће радити сјајни ИТ стручњаци. Град Нови Сад ће уредити комплетан партер испред објекта, а део ових радова ће финансирати и компанија „Вега ИТ“- рекао је Милан Ђурић.

Идејно решење за фасаду зграде креирао је архитектонски студио „Кузманов анд партнерс” из Новог Сада, а идејни концепт нове архитектуре зграде јесте очување идентитета објекта уз коришћење нових материјала и савремених облога. О напретку пројекта је говорио суоснивач компаније „Вега ИТ“ Владан Остојић.

- Јако сам поносан што ће ова зграда бити нови едукативни симбол града и што ћемо јој вратити стари сјај. Од момента када смо купили ову зграду запослили смо преко 400 људи и када је завршимо неће нам бити довољна. У њој ће посао моћи да обавља око 500 ИТ стручњака, али ускоро морамо да размишљамо и о новим локацијама - рекао је Владан Остојић.