Припрема Акционог плана енергетски одрживог развоја и климатских промена

Рок: 
5. април 2024. године
Институција: 
Smart kolektiv

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za pripremu Akcionog plana energetski održivog razvoja i klimatskih promena (SECAP) u jedinicama lokalne samouprave Srbiji, koje do momenta raspisivanja Javnog poziva nemaju prihvaćen SECAP od strane Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju.

Ovaj Javni poziv je otvoren za JLS koje izraze volju da postanu članice Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju, prijavljivanjem na ovaj Javni poziv, kao i za JLS koje su članice Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju ali nemaju prihvaćen SECAP od strane Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju. Shodno tome, one JLS koje budu odabrane za izradu SECAP-a biće u obavezi da zvanično pristupe Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju, tokom procesa izrade SECAP-a.

Odabrane JLS dobiće podršku za razvoj SECAP-a u vidu tehničke pomoći, koja uključuje pružanje savetodavnih usluga i angažovanje stručnjaka za izradu dokumenata, koji će usko sarađivati s timovima JLS. Finansijsko učešće JLS u procesu pripreme SECAP-a nije predviđeno. Pet jedinice lokalne samouprave, iz Javnog poziva biće odabrano na temelju evaluacije dostavljenih obaveznih dokumenata

Опширније