ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРИВРЕДНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ГРАДА НОВОГ САДА

26.11.2018.

У Привредној комори Србије у Београду, данас, 26. новембра, одржана је презентација под називом: „Представљање привредних потенцијала Града Новог Сада“. Том приликом, присутне представнике страних амбасада у Републици Србији, домаћих и страних удружења привредника и представнике компанија поздравила је помоћница градоначелника Новог Сада, Адријана Месаровић, која је истакла да је Нови Сад идеално место како за живот, тако и за пословне активности и улагања.

- Повољан гео-стратешки положај, укупни извозни потенцијал од преко милијарду потрошача, постојање слободне царинске зоне, затим развијено тржиште радне снаге, као и развијено тржиште  услуга информационо-комуникационих технологија представљају неке од многих потенцијала Новог Сада - изјавила је Адријана Месаровић и додала - Kако би се привукле инвестиције и створила позитивна пословна клима, неопходно је јачати већ постојеће капацитете, предано спроводити стратегију локалног економског развоја, те перманентно ослушкивати интересе привредника и поредити искуства са развијеним земљама Европске уније.

Она је објаснила да се последњих година, у циљу оснаживања привредних потенцијала као један од модела намеће  јавно-приватно  партнерство  које  подразумева дугорочну  сарадњу  јавног  и  приватног  сектора,  ради  обезбеђења финансирања, изградње, реконструкције, управљања или одржавања инфраструктурних и других објеката од јавног значаја и пружања услуга од јавног значаја.

У оквиру презентације представљен је и Необавезујући јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за управљање и унапређење пословања Јавног предузећа СПЦ „Војводина“ Нови Сад. Овим позивом, Град Нови Сад се обраћа заинтересованим домаћим или страним правним лицима да до 20. децембра 2018. године доставе своја писма о заинтересованости за управљање и унапређење пословања ЈП СПЦ „Војводина“, са инвестиционим улагањем у објекат овог спортско-пословног центра. Истовремено помоћница градоначелника, Адријана Месаровић, позвала је све заинтересоване да дана 7. децембра 2018. године, од 9 до 14 часова посете СПЕНС у оквиру „Дана отворених врата“, када ће потенцијални инвеститори имати прилику да сазнају више и боље упознају овај објекат.

Присутнима су се на презентацији у Привредној комори Србије обратили и заменица председника Комисије за јавно-приватна партнерства Републике Србије Андријана Јовановић, шеф Регионалног представништва Европске инвестиционе банке Дубравка Негре, представник ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ Борис Барјактаровић и шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада мр Горан Сечујски.

Нови Сад, 26. новембар 2018. године