ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ ХОТЕЛА „HYATT REGENCY NOVI SAD“

10.03.2023.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно је са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и државним секретаром Министарства туризма и омладине Урошем Кандићем присуствовао потписивању Уговора за развој хотела „Hyatt Regency Novi Sad“. Догађају су присуствовали и потпредседник операција на подручју Европе, Африке и Блиског Истока у Хајату Срђан Милековић, као и аташе за трговину Амбасаде САД Рејчел Дјуран, а након заједничког обиласка простора хотела „Парк“ у ком су биле изложене фотографије, као и макета будућег пројекта, уприличено је потписивање уговора. На њега су потписе ставили потпредседник за развој компаније „Hyatt International Group“ Такуја Аојама и директор компаније „Инобачка“ која је инвеститор пројекта Вукајло Бабић.

- Нови Сад је постао препознатљив на светској инвестиционој мапи, и у нашем граду послују највећа светска имена. Данас им додајемо и једно од највећих у домену делатности хотелијерства и конгресног туризма, а то је „Хајат“. Реализацијом пројекта изградње тог хотела, вредности 107 милиона евра, снажно развијамо град у овој важној грани привреде. Отварање тог хотела омогућиће нових 250 радних места, а тај пројекат има посебан значај што ће бити изграђен у складу са највишим стандардима из области заштите животне средине. Верујем да ће 20 година, на колико је партнерство „Хајата“ и „Инобачке“ за сада уговорено, бити само почетак заједничког инвестирања у нашем граду. Град Нови Сад ће увек бити чврст ослонац у реализацији овако великих и значајних пројеката - рекао је градоначелник Милан Ђурић.

„Hyatt Regency Novi Sad“ пројектован је да, реконструкцијом и доградњом постојећег хотела „Парк“, буде савремен премијум хотел смештен у зеленој оази, крај Футошког парка. Тај хотелско-пословни комплекс једна је од највећих инвестиција у Новом Саду, која уједно доприноси и екологији и туризму. Читав комплекс базиран је на коришћењу тзв. „зелене енергије“ у складу са LEED стандардима и Carbon-free системом, што су најновије светске препоруке када је у питању енергетска ефикасност и очување животне средине.

Према најавама из компаније „Инобачка“, доласком једног од највећих хотелских ланаца у свету, Нови Сад ће бити позициониран као центар међународног конгресног туризма у Војводини, а његовим отварањем планираним за 2026. годину, град ће добити највећи конгресни центар. Простор око садашњег хотела ће бити потпуно озелењен, постојећа вегетација у Футошком парку ће бити обновљена и освежена како би се повећала емисија кисеоника у граду, а дрво Гинко билоба, које је под заштитом, биће централно место тог пројекта и његов заштитни знак.

Нови Сад, 3. март 2023. године