ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА НА ГРБАВИЦИ

14.02.2023.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић положио је камен темељац за изградњу новог вртића Предшколске установе „Радосно детињство“ на Грбавици који ће се налазити на углу улица Мише Димитријевића и Коло српских сестара.

- На радост свих нас, а највише на радост родитеља и деце са Грбавице, започињемо изградњу још једног вртића ПУ „Радосно детињство“. Предвиђено је да радови на изградњи, за које из буџета Града издвајамо 298 милиона динара, буду завршени до краја ове године. Изградња овог, 77. по реду вртића „Радосног детињства“ омогућиће пријем још 225 деце. Тиме смо све ближи циљу да листе чекања постану прошлост. Зато градимо нове вртиће. У протеклих десет година изграђено је шест нових, а санирано, дограђено и реконстуисано осам објеката. Ове године почеће са радом и нови вртић на Адицама који ће примити још 250 деце, а ради се и доградња вртића у Ковиљу и реконструкција вртића на Клисанском путу. Наставићемо снажно да улажемо у образовање, за које се из буџета Града ове године издваја чак 7,3 милијарди динара - рекао је градоначелник Милан Ђурић и истакао да му је драго што ће у том објекту радити и двадесетпеторо новозапослених.

Он је напоменуо и да је Нови Сад, први град у земљи који је обезбедио потпуно бесплатан боравак деце у вртићима „Радосног детињства“, тако да се за 17 360 деце из буџета издваја 750 милиона  динара, као и да Град субвенционише боравак деце у приватним вртићима, и то за 3700 деце, за шта се издваја 380 милиона динара.

Локација будућег вртића је на парцели број 8014 К.О. Нови Сад 2, а биће спратности Пр+1. Радови на рушењу постојећих објеката на тој парцели су почели средином децембра прошле године са роком за извођење од 365 дана. У оквиру пројекта биће уређено и двориште са дечијим игралиштем и урбаним мобилијаром, при чему ће бити очувано здраво постојеће растиње, и засађено ново. Укупна нето површина објекта је 1324 m², док је укупна бруто површина 1540 m².

Нови Сад, 2. фебруар 2023. године