ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДИСТРИБУТИВНОГ ЦЕНТРА КОМПАНИЈЕ УНИВЕРЕКСПОРТ

12.08.2016.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је полагању камена темељца за изградњу дистрибутивног центра компаније Универекспорт на Зрењанинском путу, у непосредној близини искључења за Београд. Група Универекспорт има 130 малопродајних објеката широм Војводине и у Београду. Универекспорт...

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је полагању камена темељца за  изградњу дистрибутивног центра компаније Универекспорт на Зрењанинском путу, у непосредној близини искључења за Београд. Група Универекспорт има 130 малопродајних објеката широм Војводине и у Београду. Универекспорт је највећи домаћи малопродајни ланац на тржишту Србије који послује од 1990. године, а седиште компаније је од почетка у Новом Саду.

- Велико је задовољство видети да једна ледина која је стајала годинама неискоришћена и неупотребљена, данас постаје велико градилиште. Још је лепше кад знате да је то градилиште домаће компаније, и да је та компанија баш из Новог Сада. Зато је Град Нови Сад са својом администрацијом дао пуну подршку Универекспорту за спровођење једне од највећих инвестиција ове године у нашем граду. Ради се о домаћим инвеститорима, о новим радним местима и новим објектима које ће Град да опорезује, а затим од тих средстава да гради нове вртиће, асфалтира путеве и сл. Ово је доказ да домаће компаније могу бити конкурентне у жестокој тржишној утакмици. Надам се да ће Универекспорт наставити да отвара нове продајне објекте широм земље и честитам свим фирмама и појединцима који ће учествовати у овом пословном подухвату којим се покреће целокупна привреда града – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Реч је о новом дистрибутивном центру компаније Универекспорт, која је 2009. године већ отворила пословни и дистрибутивни центар заједно са новом Управном зградом компаније, а данас, шест година касније, створила се потреба за новом, савременијом и просторно већом базом. Градња је започета тек након прикупљања све потребне документације, а приликом издавања свих потребних докумената, помоћ свих градских структура била је кључна за брзину добијања истих. Највећи део површине од око 30.000 м2 заузимаће складиште које је намењено складиштењу робе и  дистрибуцији у малопродајне и велепродајне објекте.

- Већ пуних 25 година, заједно растемо и напредујемо, а данас смо на прагу новог пословног подухвата. Пратећи трендове и савремене токове пословања и желећи да додатно унапредимо квалитет и повећамо продуктивност наше компаније, ми данас почињемо да зидамо нови дистрибутивни центар који ће моћи успешно да одговори на све пословне изазове који су пред нама. Укупна инвестиција прве фазе изградње је 16 милиона евра, а рок за завршетак радова је април 2017. године – рекла је председница Групе Универекспорт Весна Вучуревић.

Нови Сад, 12. август 2016. године