Отворена врата о фондовима ЕУ: Све о ИПАРД-у 20. јануара у Новом Саду

17.01.2023.

ЕУ Инфо Поинт у Новом Саду организује Отворена врата о фондовима ЕУ, а у петак, 20. јануара тема ће бити ИПАРД програм. Отворена врата у вези са ИПАРД-ом трајаће од 16 до 18 часова у просторијама ЕУ Инфо Поинт-а у Новом Саду, на Булевару Михајла Пупина 17.

О овом програму говориће представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде: Слободан Живановић, руководилац Групе за програмирање мера ИПАРД-а и Александра Бачевић из Управе за аграрна плаћања. У разговору са грађанима одговориће на сва питања у вези са финансирањем кроз програм ИПАРД.

Подсетимо, 2022. године усвојен је нови ИПАРД 3 програм са 378 мил ЕУР бесповратних средстава. Од тога је допринос Европске уније 288 мил ЕУР. ИПАРД фонд у оквиру новог програмског периода (2021-2027) намењем подршци инвестицијама у српску пољопривреду и рурални развој много је издашнији од претходног, ИПАРД 2 програма.

Овај инструмент финансијске помоћи у претприступном периоду могу да користе пољопривредници – физичка лица, носиоци пољопривредних газдинстава, као и предузетници, привредна друштва и задруге.

Извор:Екапија