ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА

05.09.2016.
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конститутивној седници Привредног савета Града Новог Сада која је одржана у Градској кући. Привредни савет има председника, заменика председника, секретара и чланове, а сачињен је од представнка привреде, Универзитета у Новом Саду и Националне...

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конститутивној седници Привредног савета Града Новог Сада која је одржана у Градској кући.

Привредни савет има председника, заменика председника, секретара и чланове, а сачињен је од представнка привреде, Универзитета у Новом Саду и Националне службе за запошљавање.  Улога чланова Савета је да својим идејама и искуствима утичу на стварање побољшање економских прилика и стварање позитивног пословног амбијента у Граду.

У привредни савет Града Новог Сада за председника је именована Биљана Пандовска из „Delphi packard d.o.o“, за заменика председника проф. др Драган Поповић из „Schneider Electric DMS NS d.o.o“, а за секретара шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада мр Горан Сечујски. 

Такође су именовани чланови Привредног савета, а то су проф. др Јан Туран (Институт за ратарство и повртарство), Весна Вучуревић (Univerexport d.o.o), Снежана Петровић (Lafarge BFC d.o.o), Слободан Василић (Неопланта а.д), Бојан Матијевић (ИМ Матијевић д.о.о), Војислав Гајић (Александар градња д.о.о), Александар Галић (Галенс д.о.о), Горан Поповић (Heineken Srbija d.o.o), Владимир Лукић (Erste bank a.d), Слободан Терзић (Војвођанска банка а.д), Немања Миленковић (Exit festival & brends d.o.o), проф. др Саша Орловић (Универзитет у Новом Саду), Татјана Видовић (Национална служба за запошљавање), Никола Ловрић (Новосадски сајам а.д), Бранко Радаковић (НИС са п.о) Душан Бајатовић (ЈП Србијагас), Ђорђе Ширадовић (Ауто Чачак комерц д.о.о), Петар Радишић (Енерготехника – Јужна Бачка Нови Сад) и Павел Ларионов (Lear Corporation d.o.o). Они, као представници најуспешнијих компанија које већ дуги низ година послују у Новом Саду, имају драгоцено искуство у пракси које је веома значајно за унапређење пословног амбијента и даљи економски развој Града.

На седници је договорено да се активно крене у реализацију стратешких циљева привредног развоја града који су садржани у Стратегији одрживог развоја Града Новог Сада.

Нови Сад, 5. септембар 2016. године