Одржан инфо дан за предузетнике и ММСП

04.10.2017.
Град Нови Сад је у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Бачка и ЕУ инфо поинт-ом организовао Инфо дан за предузетнике и представнике микро, малих и средњих предузећа (ММСП) на тему актуелних програма за доделу средстава из домаћих и страних фондова.

Град Нови Сад је (у уторак 03. октобра) у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Бачка и ЕУ инфо поинт-ом организовао Инфо дан за предузетнике и представнике микро, малих и средњих предузећа (ММСП) на тему актуелних програма за доделу средстава из домаћих и страних фондова. На Инфо дану су представљени следећи програми финансијске и нефинансијске подршке ММСП сектору и предузетницима:

· Програм промоције извоза

· Програм подстицања развоја предузетништва кроз подршку инвестицијама

· Хоризонт 2020 - Инструмент за мала и средња предузећа

· Европска предузетничка мрежа

· Еразмус за младе предузетнике

Присутни су имали прилику да се информишу о условима учешћа у наведеним програмима, намени и износима средстава, потребној документацији, повезивању са потенцијалним партнерима, користима за предузеће или предузетника, као и да размене искуства са колегама и чују о примерима добре праксе.

Више информација о поменутим програмима можете наћи на:

http://ras.gov.rs/kreiraj-zivot/

http://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-u-okviru-programa-podsticanja-razvoja-preduzetnistva-kroz-podrsku-investicijama-u-privredi/

http://een.ec.europa.eu/  

http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/h2020-section/sme-instrument