МЕГА ФАБРИКА КОНТИНЕНТАЛА УСКОРО У РАДНОЈ ЗОНИ КАЋ

17.02.2023.

Мега фабрика компаније „Continental Automotive Serbia“ у Индустријској зони Каћ биће отворена у четвртак, 23. фебруара, најављено је данас на састанку градоначелника Новог Сада Милана Ђурића са генералним директором компаније „Continental Automotive Serbia“ Сашом Ђоринга, директором фабрике Едвином ван дер Ка и финансијским директором Николом Груловићем.

Нова Фабрика ће заузимати 30.000 квадратних метара производног, канцеларијског и магацинског простора , а у њој ће се производити високо технолошка решења за екране за унутрашњост возила.  Компанија „Continental Automotive Serbia“ почела је изградњу ове фабрике у јуну 2021. године.

Састанку у Градској кући присуствовали су и чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић, члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и шеф Kанцеларије за локални економски развој Миленко Малешев. Градоначелник Милан Ђурић изразио је задовољство због отварања нове фабрике у Индустријској зони Каћ и истакао да је Град Нови Сад у опремање те Радне зоне до сада определио преко 1,4 милијарди динара.

- Град Нови Сад улаже значајна средства за инфраструктурно опремање индустријских зона, ради стварања повољног инвестиционог амбијента за домаће и стране директне инвестиције.  У периоду од 2012. до 2022. године из буџетских средстава издвојено је укупно преко 5,7 милијарди динара за опремање индустријских зона, и овај тренд ће се наставити и у наредним годинама– изјавио је градоначелник Ђурић.

Према речима представника компаније Континентал том инвестицијом, од 140 милиона евра, премешта се производња на нови ниво, односно груписање компетенција омогућава Континенталу да повећа економију обима, прошири снажан “know-how” за производњу сложених производа какви су велики модерни екрани и повећа технолошку синергију.

Континентал у Новом Саду послује тренутно на пет локација и запошљава око 1350 људи, 950 софтвер, систем, тест, машинских, електро и индустријских инжењера у Истраживачко -развојном центру и близу 400 инжењера, техничара и високо обучених оператера у фабрици.

Нови Сад, 14. фебруар 2023. године