АМБАСАДОРКА РУМУНИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

14.02.2023.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се са амбасадорком Румуније у Републици Србији Њ.Е. Силвијом Давидоју са којом је разговарао о досадашњој успешној сарадњи и будућим заједничким активностима, са акцентом на два побратимска града Нови Сад и Темишвар.

Током састанка су разменили искуства везана за конкретне пројекте у оквиру титуле за Европску престоницу културе коју је Нови Сад са поносом носио у 2022. години, док овогодишња титула припада румунском Темишвару. Осврнули су се и на то да су оба града била и носиоци титуле „Амбасадори 2021“. У разговору су се сагласили да поред наведених титула, Србију и Румунију повезује заједничко историјско наслеђе, као и традиционално пријатељство, које се огледа у јаком билатералном односу, снажној економској размени и прекограничној сарадњи.

Градоначелник Милан Ђурић се захвалио амбасадорки на посети и позвао румунске привреднике да учествују на 90. Међународном пољопривредом сајму, кao једном од највећих агробизнис догађаја у Европи, а одржава се у оквиру Новосадског сајма који ове године обележава век постојања.

На састанку је наглашено и да ће наредне недеље, 14. фебруара, у Српском народном позоришту бити одржан Гала концерт на којем ће учествовати солисти опере, оркестар, хор и балет СНП - а, а наступиће и солисти из Националне опере Темишвара.

Нови Сад, 9. фебруар 2023. године