АМБАСАДОР ЈАПАНА И ЈАПАНСКА ПОСЛОВНА АЛИЈАНСА ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

23.04.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Јапана у Републици Србији Њ. Е. господина Ђунићија Марујаму заједно са представницима Јапанске пословне алијансе у Србији. То удружење основано је на иницијативу јапанских компанија које послују у нашој земљи, а уз подршку амбасаде Јапана. Удружење броји 33 члана, међу којима су јапанске фирме и компаније из Србије које са њима тесно сарађују.

Градоначелник Милош Вучевић захвалио се делегацији на посети и интересовању за Нови Сад, који је представио као изузетно подстицајно пословно окружење. Он је истакао да је приоритет новосадске администрације довођење инвестиција и отварање нових радних места, односно развој економије који доприноси повећању стандарда живота грађана.

Као велике потенцијале Новог Сада, Вучевић је истакао ИТ сектор и туризам који се убрзано развијају. Саговорници су оценили да постоји значајан простор за сарадњу, с обзиром на растуће присуство јапанске пословне заједнице у Србији и добре услове пословања који се нуде.

Амбасадор Марујамa честитао је Новом Саду на престижној титули Европске престонице културе за 2021. годину, и нагласио да му таква заслуга итекако припада. Он је такође рекао да је Нови Сад изузетно економски развијена заједница, веома повољна за улагање.

Нови Сад, 23. април 2019. године