АМБАСАДОР ИНДОНЕЗИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

11.07.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Републике Индонезије у Србији Њ.Е. Мохамада Чандра Видја Јудху.

Градоначелник Вучевић му је пожелео добродошлицу и изразио задовољство због његове прве званичне посете Новом Саду. Представљајући Нови Сад, градоначелник је нагласио да је град носилац две престижне европске титуле - Европска престоница културе 2021. и Омладинска престоница Европе за текућу годину, као и да је у питању мултинационална, мултиконфесинална и мултиетничка заједница која традиционално негује добре међународне односе.

Амбасадор се захвалио на гостопримству и изразио задовољство што су индонежанске компаније редовни излагачи на Новосадском сајму у оквиру Међународонг сајма пољопривреде, по којем је Нови Сад познат широм света. Он је нагласио да се нада да ће се плодотворна сарадња привредника из две земље наставити и у будућности, као и да ће се то позитивно одразити на јачање туристичких веза.

На састанку је изражен обострани интерес за унапређивање односа и успостављање ближе сарадње у областима културе, спорта и привреде.

Нови Сад, 11. јул 2019. године