ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОГРАМ SERBIA VENTURES AI

Рок: 
24. септембар 2024. године
Институција: 
Фонд за иновациону делатност

Циљ програма је да мотивише квалификоване појединце, приватне инвеститоре и институције који имају капацитет да се баве финансирањем стартапа, да структурирају своје пословање у фондове предузетничког капитала основане у Србији и започну интензивније улагање у стартапе са високим потенцијалом за раст који развијају решења из области вештачке интелигенције.

Кроз овај јавни позив, Фонд за иновациону делатност очекује пријаве од постојећих друштава за управљање алтернативним инвестиционим фондовима, као и од тимова који имају амбицију да успоставе ново друштво и управљају фондом предузетничког капитала у Србији. Након независне евалуације свих подобних пријава, Фонд ће инвестирати у најбољи предлог, тј. у најперспективније (постојеће или будуће) друштво за управљање фондом предузетничког капитала регистрованo у Србији у улози ограниченог партнера.

Максимални износ финансирања који Фонд може инвестирати у будући фонд  предузетничког капитала је 5.000.000 евра, уз ограничење да Фондова инвестиција не може премашити 50% укупног износа средстава које ће фонд предузетничког капитала на крају прикупити. Будући фонд предузетничког капитала мора инвестирати минимално 150% износа финансирања Фонда за иновациону делатност у српске стартапе.

 

Опширније