Конкурс за доделу средстава за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини на територији АПВ у 2023. години

Рок: 
15 дана од дана објављивања Конкурса у дневном листу „Дневник“
Институција: 
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Обезбеђивањем основних, неопходних услова за живот, спречава се миграција становништва из приградских и руралних насеља.
Послови у смислу овог конкурса подразумевају:
- Суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини, као што су  постројења за припрему воде за пиће, пумпне станице, резервоари, јавне водоводне мреже, магистрални и регионални цевоводи и системи за водоснабдевање  насеља или индустрије; набавка и уградња цевоводне арматуре и електромашинске опреме у наведеним објектима, као и бушење и опремање бунара.
Максимални износ средстава по једном пројекту за водне објекте у јавној својини, који одобрава Секретаријат износи до 50.000.000,00 динара, без ПДВ-а.

Бесповратна средства за изградњу, санацију, реконструкцију и израду техничке документације водних објеката у јавној својини по овом Конкурсу утврђују се у износу до 80 % од укупно прихватљивих трошкова. Преостали износ обезбеђује Корисник средстава.

Корисник средстава подноси пријаву за сваки пројекат посебно. Свака јединица локалне самоуправе може поднети више пријава.

Право учешћа на конкурсу имају јединице локалне самоуправе с територије Аутономне покрајине Војводине, за потребе својих месних заједница, јавних предузећа, јавних комуналних предузећа и привредних друштава која врше поверене послове из области комуналне – водопривредне делатности, а чији су оснивачи локалне самоуправе.  

Опширније