Други јавни позив јединицама локалне самоуправе (ЈЛС) за подношење предлога пројеката подршке социјалном становању и активној инклузији

Рок: 
15. новембар 2021. године
Институција: 
Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге

Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’ објављују Други јавни позив јединицама локалне самоуправе (ЈЛС) за подношење предлога пројеката подршке социјалном становању и активној инклузији.

Циљ Другог јавног позива је да се обезбеди стамбена подршка за породице на одржив и одговоран начин, кроз изградњу вишепородичних зграда и породичних кућа и куповину, реконструкцију и адаптацију станова и кућа. Уз стамбена решења обавезне су и пратеће мере активне инклузије, које подразумевају подршку у области образовања, унапређења запошљивости, запошљавања и самозапошљавања и приступа различитим услугама социјалне заштите.

Право учешћа имају све ЈЛС у Републици Србији које које до сада нису примиле донацију у оквиру EU SHAI програма  за спровођење пројеката социјалног становања и активне инклузије.

Опширније