У НОВОСАДСКОМ НАСЕЉУ РУМЕНКА ПЛАНИРА СЕ ШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА ПОСТОЈЕЋЕГ ПРЕЧИСТАЧА ОТПАДНИХ ВОДА

18.06.2021.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестције Нови Сад расписала је тендер за израду техничке документације на пројекту доградње и ширења капацитета посторојења за пречишћавање отпадних вода у насељу Руменка - фаза II.

Како је наведено у тендерској документацији, друга фаза изградње постројења предвиђа изградњу билошких филтера за муљ, као и силоса за складиштење истог. Димензије новог постројења, које ће бити изграђено на површини од 0,9 hа, биће истоветне као и код првобитног пречистача, а у плану је да нови капацитети буду изведени до објекта који је изграђен 2015. године током прве фазе.

Изградња пречистача у насељу Руменка почела је 2010. године, али су се радови одужили због извесних проблема са финансирање, па је постројење завршено тек пет година касније. У овај пројекат уложено је 137 милиона динара, а како су тада навели из Градске управе Новог Сада, овај објекат изграђен је са циљем да се унапреди комунална делатност у читавом граду.

Тендер за израду техничке документације изградње друге фазе траје до 30. јуна, а вредност пројекта износи 2,6 милиона динара. Све детаље о пројектном задатку, као и о условима за конкурисање можете погледати и преузети на сајту Градске управе за грађевинско земљиште и инвестције http://www.ugzins.rs/