Ј А В Н И К О Н К У Р С ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА НВО И ОСТАЛИМ НЕПРОФИТНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА ЗА РАЗВОЈ И РЕВИТАЛИЗАЦИЈУ ПОСЛОВА КОЈИ СЕ СМАТРАЈУ УМЕТНИЧКИМ И СТАРИМ ЗАНАТИМА, ОДНОСНО ПОСЛОВИМА ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ НА ТЕРИТОРИЈИ АПВ

Рок: 
Конкурс је отворен до 30. априла 2015. године.
Институција: 
Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова

Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова (у даљем тексту Секретаријат ), додељује бесповратна средства, обезбеђена Покрајинском скупштинском одлуком о буџету АП Војводине за 2015. годину, Програм 1504 подстицаји развоју привреде, програмска активност 1006 подршка уметничким и старим занатима, економска класификација 4819 – дотације невладиним организацијама у износу од 15.000.000,00 динара (словима: петнаест милиона динара) у циљу развоја и ревитализације послова који се сматрају уметничким и старим занатима, односно пословима домаће радиности у АП Војводини.

ЦИЉЕВИ ФИНАНСИРАЊА:
- подршка програмима и активностима усмереним на набавку опреме или материјала којима ће се омогућити и унапредити рад на очувању уметничких и старих заната;
- подршка програмима за обучавање кадрова за вршење старих заната и обезбеђивање потребне литературе и различитих наставних средстава и учила за исте.

УСЛОВИ КОНКУРСА:

1. Право учешћа на Конкурсу имају регистроване невладине организације и остале непрофитне институције са територије АП Војводине.

2. Подносилац може аплицирати само са једним пројектом, а висина тражених средстава не може бити већа од 300.000,00 (словима: тристохиљада динара).

3. Пријаве на Конкурс подносе се на конкурсним обрасцима који се могу преузети у Секретаријату или са сајта www.psrzrp.vojvodina.gov.rs

4. Пријаве на Конкурс са припадајућом документацијом, достављају се у затвореној коверти на адресу: Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Нови Сад, Булевар Михајла Пупина 16, поштом или лично преко писарнице покрајинских органа, са назнаком: Ј А В Н И   К О Н К У Р С – СТАРИ ЗАНАТИ

5. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати, као ни документација подносиоца који нису испунили раније уговорену обавезу према Секретаријату.

6. Одлука о додели средстава објавиће се на сајту Секретаријата.

7. Корисник коме се одобре средства, у обавези је да као средство гаранције уредног извршења обавеза достави Секретаријату једну бланко соло меницу, са меничним овлашћењем, регистровану у пословној банци.

Конкурс је отворен до 30. априла 2015. године.

Све додатне информације могу се добити на телефон 021/487 46 68