ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА РЕФУНДАЦИЈУ ТРОШКОВА УЛАГАЊА У МАТЕРИЈАЛНУ ИМОВИНУ У 2014. ГОДИНИ бр. 133-401-2133/2014-02

Рок: 
до утрошка средстава
Институција: 
Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова АП Војводине

Корисници: Средства се одобравају привредним друштвима приликом започињања обављања нове или приликом проширења постојеће пословне делатности, а која подразумева изградњу нових производних објеката (greenfield) или обављање делатности у новом, за корисника средстава наменски изграђеном објекту, за које је уговорен дугорочни закуп у трајању од најмање 6 година од дана одобрења закључења уговора о додели средстава (наменски brownfield).

Максимални износ средстава: Средства се одобравају наменски, по принципу рефундације, за трошкове улагања у материјалну имовину, умањене за исказан износ пореза на додатну вредност – до максималног износа од 50.000 евра, односно 100.000 евра у динарској противвредности по привредном субјекту.

Износ државне помоћи одредиће се на основу трошкова једногодишњег закупа, односно трошкова израде пројектно-техничке документације, а максимално до наведеног износа:

За инвестициони пројекат чија је минимална вредност улагања у наредне 3 године 1.500.000 евра и којим се у наредне 3 године реализује отварање најмање 50 нових радних места почев од дана закључења уговора о додели средстава – максимална виисна субвенције износи 50.000 евра;

За инвестициони пројекат чија је минимална вредност улагања у наредне 3 године 3.000.000 евра и којим се у наредне 3 године реализује отварање најмање 100 нових радних места почев од дана закључења уговора о додели средстава – максимална виисна субвенције износи 100.000 евра;

Вредност улагања подразумева вредност материјалне имовине (постројења, машине, опрема) и нематеријалне имовине (пренос технологије, know how, лиценце, патенти)у складу са МРС.

У укупну вредност улагања признају се и улагања непосредно везана за реализацијуинвестиционог пројекта настала у години подношења пријаве на конкурс.

Пријаве са комплетном документацијом подносе се Фонду за подршку инвестиција у Војводини, на адресу Народног фронта 23д, 21000 Нови Сад, Република Србија.

Остале информације и Образац пријаве могу се преузети на сајту Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова www.spriv.vojvodina.gov.rs,  на сајту Покрајинског секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу  www.region.vojvodina.gov.rs, као и на сајту Фонда за подршку инвестиција у Војводини www.vip.org.rs. Све додатне информације могу се добити у Фонду за подршку инвестиција у Војводини (телефон 021/472-32-40).