ЈАВНИ ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ОТВАРАЊЕ НОВИХ РАДНИХ МЕСТА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ У 2013. ГОДИНИ

Рок: 
31. мај 2013.
Институција: 
Национална служба за запошљавање

 

Национална служба за запошљавање расписала је јавни позив послодавцима за доделу субвенције за отварање нових радних места за запошљавање незапослених лица ромске националности у 2013. години. Субвенција се одобрава послодавцима у приватном сектору у једнократном износу, који запошљавају до 19 лица ромске националности, која се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање.

 

Висина субвенције зависи од развијености општине у којој је седиште послодавца или у којој послодавац има регистровану организациону јединицу, као и од броја лица која се запошљавају, и то:

- 100.000,00 динара по лицу у првој и другој групи општина;

- 200.000,00 динара по лицу у трећој групи општина;

- 300.000,00 динара по лицу у четвртој групи општина, девастираним општинама и подручјима од посебног интереса, када се запошљава до 10 лица;

- 400.000,00 динара по лицу у четвртој групи општина и девастираним општинама, када се запошљава 11 и више лица.

 

Послодавац који је остварио право на субвенцију за отварање нових радних места дужан је да закључи уговор о раду са незапосленим лицем, на неодређено време, са пуним радним временом, у трајању од најмање 24 месеца од дана заснивања радног односа и да измирује обавезе по основу доприноса за обавезно социјално осигурање, у складу са законом.

 

Рок за подношење захтева са бизнис планом је 31. мај 2013. године.

 

Конкурс је објављен на интернет презентацији Националне службе за запошљавање www.nsz.gov.rs.