USKORO NOVA ZGRADA „VEGA IT“ U CENTRU GRADA

19.01.2023.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je objekat nekadašnjeg Radničkog univerziteta gde uveliko traju radovi na rekonstrukciji te zgrade čiji je vlasnik kompanija „Vega IT“. Nakon što je Grad Novi Sad rešio imovinsko-pravni status ovog objekta, devastiranog u požaru, kompanija „Vega IT“ je pre dve godine, na javnoj licitaciji kupila ovu poslovnu zgradu i zemljište za nepunih 5,3 miliona evra. Na leto se očekuje kraj radova, a na površini od 6 500 kvadratnih metara, na trinaest spratova, biće smešteno 500 zaposlenih.

-Nakon 23 godine od požara koji je zadesio zgradu Radničkog univerziteta, lokalitet u centru Novog Sada, konačno će dobiti nov izgled. Danas smo na korak do završetka buduće „zelene zgrade“ koja će dodatno doprineti i zaštiti životne sredine. Vrednost ove investicije iznosi 17 miliona evra, i to privatnog kapitala, a istovremeno, ona ima neprocenljivu vrednost za Novi Sad. Uskoro će nekadašnja zgrada Radničkog, zablistati u novom ruhu, i postati jedan od novih simbola našeg grada, u kojoj će raditi sjajni IT stručnjaci. Grad Novi Sad će urediti kompletan parter ispred objekta, a deo ovih radova će finansirati i kompanija „Vega IT“- rekao je Milan Đurić.

Idejno rešenje za fasadu zgrade kreirao je arhitektonski studio „Kuzmanov and partners” iz Novog Sada, a idejni koncept nove arhitekture zgrade jeste očuvanje identiteta objekta uz korišćenje novih materijala i savremenih obloga. O napretku projekta je govorio suosnivač kompanije „Vega IT“ Vladan Ostojić.

- Jako sam ponosan što će ova zgrada biti novi edukativni simbol grada i što ćemo joj vratiti stari sjaj. Od momenta kada smo kupili ovu zgradu zaposlili smo preko 400 ljudi i kada je završimo neće nam biti dovoljna. U njoj će posao moći da obavlja oko 500 IT stručnjaka, ali uskoro moramo da razmišljamo i o novim lokacijama - rekao je Vladan Ostojić.