Otvorena vrata o fondovima EU: Sve o IPARD-u 20. januara u Novom Sadu

17.01.2023.
EU Info Point u Novom Sadu organizuje Otvorena vrata o fondovima EU, a u petak, 20. januara tema će biti IPARD program. Otvorena vrata u vezi sa IPARD-om trajaće od 16 do 18 časova u prostorijama EU Info Point-a u Novom Sadu, na Bulevaru Mihajla Pupina 17.
 
O ovom programu govoriće predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: Slobodan Živanović, rukovodilac Grupe za programiranje mera IPARD-a i Aleksandra Bačević iz Uprave za agrarna plaćanja. U razgovoru sa građanima odgovoriće na sva pitanja u vezi sa finansiranjem kroz program IPARD.
 
Podsetimo, 2022. godine usvojen je novi IPARD 3 program sa 378 mil EUR bespovratnih sredstava. Od toga je doprinos Evropske unije 288 mil EUR. IPARD fond u okviru novog programskog perioda (2021-2027) namenjem podršci investicijama u srpsku poljoprivredu i ruralni razvoj mnogo je izdašniji od prethodnog, IPARD 2 programa.
 
Ovaj instrument finansijske pomoći u pretpristupnom periodu mogu da koriste poljoprivrednici – fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzetnici, privredna društva i zadruge.
 
Izvor: Ekapija