Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“

Rok: 
3. septembar 2021. godine
Institucija: 
Ministarstvo za brigu o selu

Bespovratna sredstva namenjena su za finansiranje organizovanja i promocije manifestacije „Miholjski susreti sela”. Bespovratna sredstva namenjena su za finansiranje sledećih troškova:
- zakupa prostora, bine, ozvučenja i osvetljenja;
- dizajna i štampe promotivnog materijala, zahvalnica;
- nabavke medalja i pehara;
- prevoza učesnika manifestacije, komisije i sudija do mesta održavanja manifestacije;
- honorara komisije i sudija.

Program jednodnevne ili višednevne manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ obuhvata aktivnosti u kojima učestvuje stanovništvo sela sa teritorije jedne jedinice lokalne samouprave. Aktivnosti mogu biti iz oblasti dramskih umetnosti, književnosti, literarnih veština i drugih umetnosti (takmičenja u pevanju, recitaciji, glumi, slikanju, itd.), održavanja sportskih takmičenja, promovisanja očuvanja i unapređenja starih zanata i kulturno-umetničke baštine, izrade umetnina i predmeta domaće radinosti, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

Mesto održavanja manifestacije „Miholjski susreti sela“ može biti u svim naseljenim mestima-selima na teritoriji Republike Srbije, izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja, a koje odredi podnosilac prijave prilikom konkurisanja.

Bespovratna sredstva se dodeljuju za manifestacije koje će se održavati od 1. oktobra 2021. godine do kraja 2021. godine.

Opširnije