U toku najobimniji radovi otkako je otvoren bazen na Spensu

29.05.2020.
Popravka olimpijskog bazena u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina (Spens) počela je protekle sedmice, koštaće gotovo 62 miliona dinara i planirano je da radovi budu završeni do 20. avgusta.
Na Spensu ne kriju uzbuđenje jer, kako kažu, reč je o najobimnijim radovima otkako je bazen otvoren za plivače 1990. godine. Dodaju da je bilo krajnje vreme da se uloži u popravku, jer su zatvoreni i otvoreni bazeni, osim klizališta, sadržaji koji građani decenijama najviše koriste u tom objektu.
 
Već su skinute podne i zidne obloge bazena, kao i sa plaže oko nje, da bi se ugradilo novo podno grejanje i sanirale vodovodna, kanalizaciona i električna instalacija. Potom, uslediće priprema armiranobetonske školjke bazena, odnosno čišćenje oštećene, zaprljane i slabo vezane površine betona, i to obijanjem i peskarenjem vodom pod pritiskom.
 
Pre polaganja pločica biće ispitane instalacije, na plažu će biti postavljene neklizajuće keramičke podne pločice prve klase, te rigola (rešetka) za odvod vode sa plaže, kao i prelivne završne pločice s ispustom po obodu bazena i podne i zidne bazenske keramičke pločice prve klase.