Konkurs za sufinansiranje realizacije aktivnosti kod postupka komasacije

Rok: 
4. septembar 2017. godine
Institucija: 
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Cilj konkursa jeste podrška:
I. započinjanju novih postupaka komasacije u jedinicama lokalnih samouprava s teritorije AP Vojvodine,
II. nastavku postupaka komasacije koji su u toku (za jedinice lokalne samouprave: Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Kanjiža, Irig, Opovo, Žitište, Vrbas, Mali Iđoš, Ruma, Apatin i Kovin)

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za započinjanje novih postupaka komasacije jeste 24.096.510,84 dinara. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje za realizaciju ranije započetih postupaka komasacije koji su u toku u jedinicama lokalne samouprave iz tačke 1. ovog konkursa jeste 49.381.556,34 dinara. Sredstva se kao bespovratna dodeljuju korisnicima u obimu do 55%. Preostali iznos obezbeđuje korisnik sredstava.

Kada su u pitanju prijave koje se podnose za započinjanje novog postupka komasacije, predmet finansiranja jesu aktivnosti na realizaciji I faze komasacije, definisane programom komasacije: komasaciona procena vrednosti zemljišta, geodetsko-tehnički radovi, nadzor nad vršenjem radova, i sl.

Predmet sufinansiranja nisu troškovi: komisije za komasaciju, potkomisija, komisije za javnu nabavku, konsultantskih usluga, kancelarijskog materijala i opreme, izrada programa komasacije, telefona, struje, zakupa prostorija, reprezentacije i slično.

Pravo učešća na konkursu za započinjanje novog postupka komasacije, pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave s teritorije AP Vojvodine koje započinju novi postupak komasacije.

Opširnije