Informacija o sufinansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih akcionim planovima zapošljavanja u 2017. godini

Rok: 
31. decembar 2017. godine
Institucija: 
Nacionalna služba za zapošljavanje

Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu u skladu sa odredbama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, utvrđuje ciljeve i prioritete politike zapošljavanja u 2017. godini, odnosno programe i mere aktivne politike zapošljavanja koji će se realizovati u 2017. godini.

NAPZ utvrđuje i kriterijume za učešće u sufinasiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim akcionim planovima zapošljavanja.

Autonomna pokrajina odnosno jedinica lokalne samouprave koja u okviru APZ ili LAPZ obezbeđuje više od polovine sredstava potrebnih za finansiranje određenog programa ili mere aktivne politike zapošljavanja, može podneti zahtev za učešće u finansiranju tog programa ili mere.

Izuzetno, ukoliko se radi o nerazvijenoj jedinici lokalne samouprave, ministar nadležan za poslove zapošljavanja, u skladu sa Zakonom, može odobriti učešće u finansiranju i kada je obezbeđeno manje od polovine potrebnih sredstava.

Programi ili mere aktivne politike koji se sufinansiraju:
- program javnih radova
- program stručne prakse
- program sticanja praktičnih znanja za nekvalifikovana lica
- subvencija za samozapošljavanje.

Opširnije