JAVNI POZIV ZA DODELU SUBVENCIJE NEZAPOSLENIM LICIMA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

Rok: 
(Do utroška sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 01. oktobra 2016. godine.) Sredstva su utrošena.
Institucija: 
Nacionalnа službа za zapošljavanje

Predmet poziva:

Javni poziv za dodelu subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Sredstva za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica, u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 dinara, obezbeđena su Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2016. godinu u okviru Programa 0803 – Aktivna politika zapošljavanja, programska aktivnost 1001 – Aktivna politika zapošljavanja u AP Vojvodini, ekonomska klasifikacija 4541 – Tekuće subvencije privatnim preduzećima, izvor finansiranja 01 00 Prihodi iz budžeta.

Subvencija za samozapošljavanje (daljem tekstu: Subvencija) dodeljuje se nezaposlenom licu prijavljenom na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine (u daljem tekstu: Filijala NSZ), ujednokratnom iznosu od 160.000,00 dinara, a u cilju obavljanjanovoregistrovane delatnostina teritoriji AP Vojvodine.

Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonomsvako pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje iostvarivanje prava na Subvenciju.

Uslovi:

Uslovi za podnošenje zahteva

Pravo podnošenja zahteva za dodelu Subvencije ostvaruje nezaposleno lice pod uslovom da je:

–    na dan podnošenja zahteva prijavljeno na evidenciju Filijale NSZi

–    završilo obuku iz preduzetništvapo planu i programuobuke u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje ili druge odgovarajućeorganizacije.

Pravo na Subvenciju ne može se ostvariti u sledećimslučajevima:

– za obavljanje delatnosti individualnog poljoprivrednog gazdinstva,zadruge i udruženja,

– za obavljanje delatnosti u oblasti eksploatacije uglja, taksi prevoza, menjačnica, kockanja i klađenja  – šifre 02.0, 01.1, 01.2, 01.3, 01.4, 01.5, 01.6,35.14, 35.23, 49.32, 92.0 i 96.09;

– ukoliko je lice već ostvarilo pravo na isplatu novčane naknade ujednokratnom iznosu za samozapošljavanje;

– ukoliko je lice za istu namenu već koristilo Subvenciju Nacionalne službe za zapošljavanje ili Sekretarijata.

Dokumentacija za podnošenje zahteva:

–  zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu;

–  dokaz o završenoj obuci, ukoliko nije završena u organizaciji Nacionalne službe;

–  pisana izjava podnosioca zahteva o svim drugim de minimis državnim pomoćima koje je dobio u prethodnom trogodišnjem fiskalnom periodu i da li mu je i po kom osnovu već dodeljena državna pomoć za iste opravdane troškove ili izjava podnosioca zahteva da nije koristio državnu pomoć.

Sekretarijat zadržava pravo da traži i druge dokaze relevantne zaodlučivanje o zahtevu podnosioca.

Informacije:

Zahtev sa biznis planom, u dva primerka, podnosi se nadležnoj organizacionoj jediniciNacionalne službe prema mestu prebivališta, odnosno boravišta, ličnoili  putem pošte, na propisanom obrascu, koji se može dobiti u svakojorganizacionoj jedinici Nacionalne službe ili preuzeti na sajtu www.spriv.vojvodina.gov.rs ili www.nsz.gov.rs

Nepotpuna dokumentacija neće se uzimati u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jediniciNacionalne službe.