NAJAVLJEN 13. SAJAM POSLOVNIH MOGUĆNOSTI I STRUČNIH PRAКSI - КONTEH

11.03.2019.

 

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare u Gradskoj kući, na kojoj je najavljen 13. Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – КONTEH u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope-Lokalni komitet Novi Sad (EESTEC LS). Кonferenciji su prisustvovale i predstavnica kompanije Vega IT, koja je generalni pokrovitelj sajma, Maja Božić kao i glavna organizatorka КONTEH-a Andrijana Nedeljković.

Ove godine, 13. i 14. marta, na Fakultetu tehničkih nauka biće održan Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – КONTEH. Cilj projekta je da se studentima i diplomcima Univerzita u Novom Sadu predstavi program stručnih praksi i zapošljavanja kompanija učesnica Sajma.

- Ovo je bitan događaj za Grad Novi Sad, pre svega jer sa jedne strane imamo kompanije uglavnom iz IT sektora od kojih je većina zamajac razvoja privrede kako grada tako i države, a sa druge strane imamo mlade ljude koji završavaju fakultete i koji su budućnost Novog Sada i Srbije, i sigurno je da će većina njih naći posao u ovim kompanijama. Fakultet tehničkih nauka u poslednje vreme je generator i rasadnik dobrih ideja i na pravi način pokazuje kako treba da funkcioniše saradnja privrede i nauke – rekao je Radojević i pozvao poslodavce i mlade ljude koji će učestvovati na Sajmu da koriste sve mere koje Grad sprovodi kroz Akcioni plan zapošljavanja.

Predstavnica kompanije Vega IT Maja Božić naglasila je da je ta kompanija već petu godinu za redom generalni pokrovitelj Sajma.

- Drago nam je što smo ponovo deo ovog događaja i što su osnivači naše kompanije bivši studenti Fakulteta tehničkih nauka. Stručna praksa je mesto gde studenti mogu da primene u praksi sve ono što su naučili na fakultetu i da im to bude odskočna daska u karijeri –istakla je Maja Božić i pozvala sve studente na Sajam poslovnih mogućnosti i stučnih praksi.

Glavna organizatorka ovogodišnjeg КONTEH-a Andrijana Nedeljković rekla je da će se ove godine u okviru Sajma predstaviti 28 kompanija iz raznih tehničkih oblasti. Кako je navela, na Sajmu će učestvovati vodeće kompanije iz oblasti tehničkih nauka, prvenstveno iz Informacionih tehnologija. Ona je dodala da Sajam omogućava i širok akademski program koji za cilj ima da pruži studentima i diplomcima priliku da se i lično usavrše kako bi se što bolje pripremili za svoj budući profesionalni život.

Svečano otvaranje 13. Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – КONTEH biće održano 13. marta u Svečanoj sali na Fakultetu tehničkih nauka sa početkom u 9.00 časova.

Novi Sad, 11. mart 2019. godine