JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU ”RAZVOJA KONKURENTNOSTI KROZ POBOLJŠANJE EFIKASNOSTI PROIZVODNIH PROCESA”

Rok: 
12. септембар 2012.
Institucija: 
Агенција за страна улагања и промоцију извоза (SIEPA)

 

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) objavljuje javni poziv za učešće u programu ”Razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesa”.

 

Na inicijativu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) sprovodi se program ”Razvoja konkurentnosti kroz poboljšanje efikasnosti proizvodnih procesa” namenjena srpskim privrednim društvima. Program zajednički finansiraju SIEPA i JICA kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji, radi povećanja konkurentnosti srpskih privrednika na inostranom tržištu kroz transfer znanja i najboljih praksi iz Japana.

 

Pravo na učešće u programu imaju privredna društva iz automobilskog, elektronskog i metalskog, pod uslovima definisanim u Javnom pozivu.

 

Zadatak programa je da JICA konsultant angažovan iz Japana pruži tehničko-konsultantsku pomoć odabranim privrednim društvima kroz:

  • unapređenje proizvodnih procesa i smanjenje broja škartova,
  • poboljšanje toka proizvodnje - od nabavke pa do plasiranja finalnog prizvoda,
  • poboljšanje rada odeljenja Kontrole kvaliteta.

 

Rok za podnošenje prijave je 12. septembar 2012. godine.

 

Prijavu za učešće, kao i opširnije informacije o kriterijumima i uslovima učešća dostupni su na internet prezentaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza www.siepa.gov.rs.