JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM LICIMA ROMSKE NACIONALNOSTI ZA DODELU SUBVENCIJE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE U 2012. GODINI

Rok: 
10. април 2012.
Institucija: 
Национална служба за запошљавање

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv nezaposlenim licima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2012. godini. Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenim licima romske nacionalnosti koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla.

 

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenom licu u jednokratnom iznosu od 160.000,00 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva ili privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih lica romske nacionalnosti, osnivanjem radnje ili privrednog društva, radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži, u skladu sa zakonom, svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 160.000,00 dinara.

 

Rok za podnošenje prijava je 10. april 2012. godine.

 

Tekst konkursa je objavljen na internet prezentaciji Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800/300- 301 (besplatan poziv) ili preuzeti sa sajta www.nsz.gov.rs.