GRADONAČELNIK ĐURIĆ NA PREDSTAVLjANјU NOVE VELIKE INVESTICIJE „HAJNEKENA“ U NOVOM SADU

27.04.2023.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je predstavlјanju poslednjih investicija kompanije „Heineken Srbija“ zahvalјujući kojima je pivara u Novom Sadu trenutno jedna od tehnološki najnaprednijih u regionu. Ulaganjem više od 16 miliona evra, pivara je dobila dodatnu liniju za limenke i unapređenu liniju za staklenu ambalažu, pri čemu je povećana operativna i logistička efikasnost, a emisije uglјen-dioksida smanjene su za više od 1000 tona godišnje. Sve to je doprinelo i povećanju proizvodnje i uposlenosti pivare za gotovo 50 odsto.

- Kompanija „Heineken Srbija“ predstavlјa jedan od dokaza da je Novi Sad odlično privredno okruženje i da privlači svetske investitore. Osim toga što me raduje njihovo uspešno poslovanje, koje se itekako reflektuje na ekonomske parametre i pokazatelјe u našoj lokalnoj samoupravi, još me više raduje kada znam da poštuju mesto u kojem posluju, kroz izraženu društvenu odgovornost. Čelni lјudi kompanije su nam danas tokom sastanka izneli podatke o do sada realizovanim investicijama, kao i planove za budućnost koji su usmereni na razvoj i obiluju inovativnim idejama. Kako sam uvideo tokom obilaska postrojenja, kompanija je veoma posvećena uštedi prirodnih resursa i smanjenju potrošnje energije, a jednako su posvećeni brizi o zaposlenima. Želim im srećan nastavak rada, još mnogo investicija i da se u budućnosti uvek srećemo ovako lepim povodom - rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da se nada da će broj od dve stotine zaposlenih u novosadskom „Heineken“-u samo rasti.

Nakon obilaska proizvodnih pogona pivare i predstavlјanja investicija, prisutnima su se pored gradonačelnika, obratili i generalna direktorka kompanije Neda Đokić, ambasador Kralјevine Holandije u Srbiji Nј.E. Jost Reinćes i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Generalna direktorka „Heineken Srbija“ Neda Đokić istakla je da su investicije u pivari u Novom Sadu simbol dugoročnog održivog poslovanja kompanije u Srbiji.

- Kompanija „Heineken Srbija“ do sada je u Srbiji uložila više od 220 miliona evra. Doprinoseći razvoju lokalne privrede, svojim društveno odgovornim poslovanjem, želimo da ostanemo pouzdan partner prosperiteta ovog dela naše zemlјe, ali i cele Srbije – istakla je Neda Đokić.

Ambasador Kralјevine Holandije Jost Reinćes osvrnuo se na saradnju Srbije i Holandije, istakavši da zajednica holandskih kompanija u Srbiji stalno raste, a da je bilateralna trgovina između dve zemlјe premašila milijardu evra. Predsednik Pokrajinske vlade Mirović govorio je o velikom doprinosu koji ta kompanija pruža privredi Vojvodine, naglasivši da se njihov poslovni uspeh i ulaganja u našoj zemlјi, višestruko reflektuju na prosperitet cele države.

Novi Sad, 26. april 2023. godine