GRAD NASTAVLjA SA PODRŠKOM MALIM PRIVREDNICIMA

14.02.2023.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je DOO „SEVU 2015“ koje se bavi proizvodnjom elemenata za enterijer. Sa direktorom Aleksandrom Rajačićem, razgovarao je o poslovanju tog preduzeća koje je dobilo sredstva za nabavku mašine za rad, a po osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme i mašina za mikro, mala preduzeća i preduzetnike Grada Novog Sada.

- Mikro i mala preduzeća i preduzetnici, sa preko 98 posto učešća u privrednoj strukturi, čine srce privrede grada. Te firme dosta sarađuju sa velikim kompanijama, koje su otvorile svoja sedišta u našem gradu, u protekloj deceniji. Sprovođenje politike dovođenja investitora u Novi Sad, uz istovremenu podršku domaćim, malim privrednicima, daje rezultate. Upravo iz tog razloga, Grad od 2020. godine podržava taj sektor raspisivanjem Javnog poziva za nabavku mašina i opreme. Do sada je oko 200 privrednih subjekata dobilo sredstva po ovom osnovu. Posetili smo firmu „SEVU 2015“ koja je na konkursu prošle godine dobila bespovratnu subvenciju u iznosu od 800 000 dinara za nabavku mašine neophodne za rad. Ove godine iz budžeta smo za tu svrhu izdvojili 50 miliona dinara, te pozivamo male privrednike, da već u drugoj polovini marta, konkurišu za sredstva. Kontinuirano ulaganje u privredu dovodi do odličnih rezultata i na polјu zapošlјavanja.  Tako je, prema poslednjim podacima, prošle godine u Novom Sadu radilo 168 556 lјudi, što je za oko 3 300 više nego u 2021. godini - rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da je u periodu od 2012. godine do danas čak 38 500 novozaposlenih sugrađana.

Direktor i vlasnik firme, Aleksandar Rajačić zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi za privredu na subvenciji koja mu je omogućila unapređenje poslovanja.

- Mi smo mala firma osnovana 2015. godine koja broji petoro zaposlenih i teži razvoju. Sarađujemo sa više kompanija, dobavlјači smo za „Kontinental“, a izvozimo i za nemačko tržište – istakao je Aleksandar Rajačić.

Novi Sad, 3. februar 2023. godine