JAVNI POZIV ZA PROGRAM SERBIA VENTURES AI

Rok: 
24. septembar 2024. godine
Institucija: 
Fond za inovacionu delatnost

Cilj programa je da motiviše kvalifikovane pojedince, privatne investitore i institucije koji imaju kapacitet da se bave finansiranjem startapa, da strukturiraju svoje poslovanje u fondove preduzetničkog kapitala osnovane u Srbiji i započnu intenzivnije ulaganje u startape sa visokim potencijalom za rast koji razvijaju rešenja iz oblasti veštačke inteligencije.

Kroz ovaj javni poziv, Fond za inovacionu delatnost očekuje prijave od postojećih društava za upravljanje alternativnim investicionim fondovima, kao i od timova koji imaju ambiciju da uspostave novo društvo i upravljaju fondom preduzetničkog kapitala u Srbiji. Nakon nezavisne evaluacije svih podobnih prijava, Fond će investirati u najbolji predlog, tj. u najperspektivnije (postojeće ili buduće) društvo za upravljanje fondom preduzetničkog kapitala registrovano u Srbiji u ulozi ograničenog partnera.

Maksimalni iznos finansiranja koji Fond može investirati u budući fond  preduzetničkog kapitala je 5.000.000 evra, uz ograničenje da Fondova investicija ne može premašiti 50% ukupnog iznosa sredstava koje će fond preduzetničkog kapitala na kraju prikupiti. Budući fond preduzetničkog kapitala mora investirati minimalno 150% iznosa finansiranja Fonda za inovacionu delatnost u srpske startape.

 

Opširnije