Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji APV u 2023. godini

Rok: 
15 dana od dana objavljivanja Konkursa u dnevnom listu „Dnevnik“
Institucija: 
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Obezbeđivanjem osnovnih, neophodnih uslova za život, sprečava se migracija stanovništva iz prigradskih i ruralnih naselja.
Poslovi u smislu ovog konkursa podrazumevaju:
- Sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini, kao što su  postrojenja za pripremu vode za piće, pumpne stanice, rezervoari, javne vodovodne mreže, magistralni i regionalni cevovodi i sistemi za vodosnabdevanje  naselja ili industrije; nabavka i ugradnja cevovodne armature i elektromašinske opreme u navedenim objektima, kao i bušenje i opremanje bunara.
Maksimalni iznos sredstava po jednom projektu za vodne objekte u javnoj svojini, koji odobrava Sekretarijat iznosi do 50.000.000,00 dinara, bez PDV-a.

Bespovratna sredstva za izgradnju, sanaciju, rekonstrukciju i izradu tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 80 % od ukupno prihvatljivih troškova. Preostali iznos obezbeđuje Korisnik sredstava.

Korisnik sredstava podnosi prijavu za svaki projekat posebno. Svaka jedinica lokalne samouprave može podneti više prijava.

Pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave s teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, za potrebe svojih mesnih zajednica, javnih preduzeća, javnih komunalnih preduzeća i privrednih društava koja vrše poverene poslove iz oblasti komunalne – vodoprivredne delatnosti, a čiji su osnivači lokalne samouprave.  

Opširnije