Drugi javni konkurs za dodelu sredstava za učešće u sufinansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova EU

Rok: 
15. oktobar 2022. godine
Institucija: 
Pokrajinski sekretarijat za finansije

Pravo učešća na ovom konkursu ima pravno lice čije je sedište na teritoriji AP Vojvodine, pod uslovom da je ugovorna strana na projektu (nosilac ili partner) koja ima obavezu obezbeđenja sopstvenih finansijskih sredstava, odnosno sufinansiranja projekta, za projekat čije aktivnosti se realizuju na teritoriji AP Vojvodine i koji nije završen pre isteka trajanja ovog konkursa.

Subjektu se može dodeliti maksimalno 4.000.000 dinara. Subjekt može da podnese više od jedne prijave po ovom konkursu za više različitih projekata.

Za indirektne korisnike budžeta lokalne samouprave prijavu na konkurs podnosi nadležna jedinica lokalne samouprave, a iznos sredstava koji se dodeljuje jedinici lokalne samouprave za potrebe realizacije projekta indirektnih korisnika budžeta lokalne samouprave ne sabira se za određivanje maksimalnog iznosa sredstava koji se može dodeliti toj jedinici lokalne samouprave.

Subjekt kojem su sredstva dodeljena, izuzev jedinice lokalne samouprave, dužan je da najkasnije do momenta potpisivanja ugovora sa Sekretarijatom dostavi Sekretarijatu dve blanko menice sa meničnim ovlašćenjem upisanim u registar kod Narodne banke Srbije.

Opširnije