Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture u 2022. godini

Rok: 
1. februar 2022. godine
Institucija: 
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Predmet podsticaja u skladu sa Pravilnikom i ovim Javnim pozivom jesu prihvatljive investicije i troškovi za unapređenje i razvoj ruralne javne infrastrukture i to za investicije u izgradnju i opremanje objekata:
1) za snabdevanje vodom;
2) putne infrastrukture,
3) za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Pravo na podsticaje ostvaruje jedinica lokalne samouprave, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, koja ispunjava uslove za ostvarivanje prava na podsticaje u skladu sa Pravilnikom i Javnim pozivom.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od 100% od vrednosti prihvatljive investicije u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i rurualnom razvoju i posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po javnom pozivu i po pojedinoj vrsti podsticaja jeste:
                  1) 20.000.000 dinara za podsticaje za investicije u izgradnju i opremanje objekata za snabdevanje vodom i objekata putne infrastrukture;
                  2) 60.000.000 dinara za podsticaje za investicije u izgradnju i opremanje objekata za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda.

Podnosilac zahteva može podneti samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po ovom Javnom pozivu, koji može da obuhvati jednu ili više vrsta podsticaja, odnosno jednu ili više investicija u skladu sa Pravilnikom i Javnim pozivom.

Opširnije