Javni poziv za prijavu projekta za Program podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2017. godinu

Rok: 
31. jul 2017. godine
Institucija: 
Ministarstvo privrede

Podnosilac prijave projekta je jedinica lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirana realizacija određenog projekta, a ukoliko projekat realizuje više jedinica lokalne samouprave, podnosilac prijave projekta su jedinice lokalne samouprave koje zajedno realizuju projekat.

Podnosilac prijave može podneti jednu prijavu projekta.

Cilj Programa je podrška razvoju poslovne infrastrukture, stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija unapređenjem privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta. Namena Programa koja se realizuje kroz meru infrastrukturnog opremanja poslovnih zona je učešće u finansiranju realizacije projekata izgradnje, rekonstrukcije, rehabilitacije ili sanacije saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnoj zoni.

Namena Programa koja se realizuje kroz meru unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju povezivanja poslovnih zona sa okruženjem je učešće u finansiranju realizacije projekata izgradnje, rekonstrukcije, rehabilitacije ili sanacije saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture koja obezbeđuje dostupnost poslovne zone i njeno funkcionalno integrisanje u okruženje.

Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju projekta u visini do 60% vrednosti projekta bez PDV. Iz budžeta podnosioca prijave finansira se preostala vrednost projekta bez PDV, kao i PDV na ukupnu vrednost celog projekta, u skladu sa propisima kojima se uređuje porez na dodatu vrednost.

Uslovi za dodelu sredstava Programa su:
- da je realizacija projekta u skladu sa ciljem i namenom Programa
- da je sufinansiranje projekta predviđeno od strane podnosioca prijave u visini pripadajućeg iznosa
- da je projekat u skladu sa prostornim i urbanističkim planovima jedinice lokalne samouprave.

Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u visini od 130.000.000,00 dinara. Navedeni iznos sredstava opredeljuje se za realizaciju:
- mera infrastrukturnog opremanja poslovnih zona
- mera unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju povezivanja poslovnih zona sa okruženjem.

Opširnije