Bratimljenje gradova 2017

Rok: 
1. mart i 1. septembar 2017. godine
Institucija: 
Evropa za građane 2014-2020

Podržavaće se projekti koji spajaju širok spektar partnerskih gradova u događaj bratimljenja gradova, i to oko tema koje su u skladu sa ciljevima Programa i koje uzimaju u obzir višegodišnje prioritete. Mobilisanjem građana na lokalnom i nivou Evropske unije radi debate o konkretnim pitanjima iz evropske političke agende, nastojaće se da se unapredi građansko učešće u procesu kreiranja evropske politike i razviju šanse za društveno angažovanje i volonterizam na nivou Unije.

Bratimljenje mora da bude shvaćeno u širokom smislu, tako da se odnosi na lokalne samouprave koje su potpisale ili koje su u proceduri potpisivanja sporazuma o bratimljenju, kao i na lokalne samouprave koje imaju druge forme partnerstava kojima se podstiču saradnja i kulturne veze.

Aplikanti ili partneri mogu da budu: lokalne samouprave ili njihovi odbori za bratimljenje ili druge neprofitne organizacije koje predstavljaju lokalne vlasti. Projekat mora da uključujue lokalne samouprave iz najmanje dve dozvoljene države, od kojih najmanje jedna treba da bude članica EU.

Maksimalni iznos granta po projektu iznosi 25.000 EUR, a maksimalno trajanje projekta može da bude 21 dan.

Opširnije