Konkurs za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije - projekata infrastrukture u okviru zaštićenog prirodnog dobra i/ili njegovoj zaštitnoj zoni

Rok: 
30. novembar 2016. godine
Institucija: 
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Sredstva se dodeljuju za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije - projekata infrastrukture u okviru zaštićenog prirodnog dobra i/ili njegovoj zaštitnoj zoni, kao pomoć jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine za sledeće ciljne grupe:
1. Idejnog rešenja za potrebe ishodovanja lokacijskih uslova
2. Idejnog projekta i studije opravdanosti
3. Projekta za građevinsku dozvolu sa pripadajućim elaboratima
4. Projekta za izvođenje sa pripadajućim fazama i planom preventivnih mera
u cilju:

  • podsticanja planskog uređenja i opremanja prostora neophodnom infrastrukturom,
  • stvaranja uslova za realizaciju objekata infrastrukture (prvenstveno saobraćajnice) na područjima zaštićenih prirodnih dobara od izuzetnog značaja (Nacionalni park Fruška Gora, Specijalni rezervati prirode) i njihovoj zoni zaštite, i
  • stvaranja prostornih uslova pristupačnosti i povezivanja značajnih destinacija (kulturna ili prirodna dobra) sa urbanim sredinama.

Ukupan iznos planiranih sredstava za dodelu po ovom javnom konkursu je 8.000.000,00 dinara, a iznos sredstava koje dodeljuje Sekretarijat na ime sufinansuranja pojedinačne ciljne grupe ne može preći iznos od 1.500.000,00 dinara.

Pravo na dodelu sredstava ima jedinica lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine koja je u budžetu za 2016. godinu obezbedila deo sopstvenih sredstava za izradu tehničke dokumentacije za koju konkuriše.

Jedinica lokalne samouprave može konkurisati za sredstva za izradu tehničke dokumentacije čija je izrada planirana u 2016. i 2017. godini.

Jedinica lokalne samouprave može konkurisati za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije koja se isključivo finansira iz budžetskih sredstava.

http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs/документа/конкурси#